Universitatea de stat Ovidius, din Constanţa, a inaugurat trei noi săli destinate cercetării şi studiului renovate, mobilate, echipate cu tehnică şi aparatură didactică şi cărţi, printr-o investiţie susţinută de Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA).

Prezent la eveniment, alături de rectorul Universităţii de stat Ovidius, prof. univ. dr. Sorin Rugină, directorul Biroului de Coordonare a Programului TIKA din Bucureşti, Hacý Ahmet Daştan, a declarat că valoarea investiţiei pentru finalizarea celor trei proiecte depăşeşte 100.000 de euro.

Am reuşit ca printr-o colaborare exemplară cu Universitatea Ovidius să finalizăm cele trei proiecte începute aici, este vorba despre relocarea, amenajarea spaţiului şi dotarea completă a Bibliotecii de matematică „Cahit Arf”, a Laboratorului de cercetări matematice româno-turc „Grigore Moisil” şi a Catedrei de Istorie Turcă şi Tătară. Este o investiţie de peste 100.000 de euro, în dotarea şi modernizarea celor trei obiective. Pentru biblioteca matematică am achiziţionat şi un fond de carte cu peste 1.000 de lucrări, cele mai noi colecţii din anii 2015, 2016 şi 2017, publicate de celebra editură matematică Spinger şi am realizat renovarea completă a spaţiilor şi înzestrarea cu mobilier nou şi echipamente moderne, imprimante multifuncţionale, retroproiectoare, table inteligente şi computere de ultimă generaţie” – a declarat Daştan. AGERPRES