Trei olimpiade naţionale se vor desfăşura la Piteşti între 4 şi 12 aprilie

olimpiada3.jpgEtapele naţionale ale olimpiadelor de informatică, limbi clasice şi mecanică se vor desfăşura la Piteşti, între 4 şi 12 aprilie, a anunţat miercuri şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, Florin Gardin. “Vom organiza, în aceeaşi perioadă, trei olimpiade la nivel naţional. (…) Nu cred că s-a mai întâmplat, în judeţul Argeş, să se ţină trei astfel de concursuri şcolare în aceeaşi perioadă. Trebuie să avem în grijă peste o mie de copii şi de profesori. (…) Am demarat din timp acţiunile de organizare şi eu cred că ne-am organizat bine”, a declarat şeful IŞJ Argeş.

Florin Gardin a spus că la festivitatea de premiere a olimpicilor de la cele trei discipline a fost invitat să participe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

La Olimpiada Naţională de Informatică pentru liceu, programată în perioada 4-9 aprilie, vor participa 309 concurenţi din toate judeţele ţării. Probele se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 aprilie, în trei centre de concurs din Piteşti, iar pe 8 aprilie va avea loc barajul în urma căruia se va constitui lotul lărgit pentru participarea la Olimpiada Internaţională.

Olimpiada Naţională de Limbi Clasice, care se va desfăşura între 5 şi 8 aprilie, va avea 247 de participanţi, împărţiţi pe cele două discipline, greacă veche şi latină. Probele de concurs se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 aprilie, la centrul de concurs de la Colegiul Naţional “Zinca Golescu” din Piteşti.
La Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică pentru specializarea mecanică, programată în perioada 7-12 aprilie, vor participa 79 de elevi. Probele de concurs se vor desfăşura în zilele de 9 şi 11 aprilie în centrele de concurs de la Liceul Tehnologic “Astra” din Piteşti şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din oraşul Mioveni.

Cele trei olimpiade sunt organizate de IŞJ Argeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean, Instituţiei Prefectului şi administraţiilor locale din Piteşti, Mioveni şi Topoloveni. AGERPRES