reabilitare-scoli.jpgTrei şcoli din municipiul Satu Mare, care au în total peste 1.800 de elevi, vor fi reabilitate din fonduri europene, valoarea totală a investiţiilor depăşind şase milioane lei. Potrivit primarului Dorel Coica, a fost semnat deja contractele de finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest din Cluj Napoca, pentru modernizarea Şcolii Avram Iancu, care are 630 de elevi, urmând ca implementarea să se facă în următoarele 18 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 2,1 milioane iar contribuţia proprie de 50.000 lei. Proiectul prevede reabilitarea şi eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirii şcolii: înlocuirea ferestrelor de lemn cu tâmplărie termoizolantă, modernizarea sistemului de încălzire, a instalaţiilor electrice, sanitare şi a conductelor, dotarea şcolii cu echipamente IT, echipamente interactive de predare, materiale didactice pentru laboratoare de fizică, chimie, multimedia. Totodată, în fază de precontractare sunt şi proiectele de la Şcolile Ion Creangă, care are 572 elevi şi Bălcescu-Petofi, cu 660 elevi.

Valoarea totală a proiectului „Implementarea măsurilor de eficienţă energetică la şcoala cu clasele I-VIII, Ion Creangă din municipiul Satu Mare” este de două milioane lei, contribuţia Primăriei fiind de doar 35.000 lei iar valoarea proiectului „Implementarea măsurilor de eficienţă energetică la şcoala cu clasele I-VIII, Bălcescu Petofi” este de 2,1 milioane lei din care contribuţia proprie de 51.000 lei. Toate proiectele trebuie implementate în 18 luni. AGERPRES