Trustport Antivirus 2009 – cea mai votata solutie de securitate

trustport.jpgTrustport Antivirus 2009 a fost votat pe site-ul de specialitate www.securizare.ro cu peste 4600 de voturi pentru cea mai buna solutie de securitate.

Cresterea numarului de aplicatii daunatoare care sunt intalnite “in salbaticie” si care sunt transferate prin Internet au crescut exponential in ultimii ani. Din punct de vedere statistic, cifrele au depasit 1 milion de exemple cunoscute si continua sa creasca in fiecare saptamana. Impotriva acestor amenintari trebuie sa ne protejam.

Virusii, in forma lor actuala, nu mai sunt rezultatul muncii unor tineri si ambitiosi programatori care doresc sa-si dezvaluie cunostintele. Virusii din zilele noastre sunt folositi pentru frauda economica si castiguri necuvenite de orice gen. De exemplu ei sunt utilizati pentru a obtine controlul asupra infrastructurii IT, care poate fi exploatata pentru a trimite spam sau a realiza atacuri DoS. Pot fi furate informatii bancare on-line prin sistemele de plata on-line.

Practic, o infectie asupra calculatoarelor din zilele noastre poate aduce multe consecinte neplacute decat a fost odata. Din aceste motive, protectia antivirus a devenit o necesitate. Viata in ‘lumea cibernetica’ fara o protectie adecvata este inutil de riscanta si, prin urmare, fara rost.