Turneu în Spania al Ansamblului Studenţesc ”Tradiţii” al USAMV Cluj-Napoca

ansamblu traditii.jpgAnsamblul Studenţesc ”Tradiţii” al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) a început, miercuri, un turneu în Spania, la invitaţia Universităţii Politehnice din Valencia. Timp de cinci zile, cunoscuta formaţie artistică universitară alcătuită din 18 dansatori va susţine spectacole atât pentru studenţii şi cadrele didactice din instituţii de învăţământ superior din Valencia cât şi pentru comunitatea românească din acestă provincie a Spaniei.

Ansamblul Studenţesc ”Tradiţii” a luat fiinţă în anul 2006. Repertoriul acestuia este deosebit de bogat şi cuprinde piese coregrafice de mare virtuozitate din Câmpia Transilvaniei, Dealurile Clujului şi Dejului, Ţara Făgăraşului, Banat, Valea Agrijului (Sălaj), Maramureş, Valea Târnavelor, Năsăud, Moldova şi Oltenia.

Celebrul dans ”Căluşul” este una dintre piesele de rezistenţă ale formaţiei. Costumele dansatorilor sunt toate autentice, fiind achiziţionate din sate transilvănene. Artiştii clujeni de la USAMV au participat la numeroase festivaluri internaţionale, precum cel de la Martigues (Franţa, 2007), Corte (Corsica, 2007) Torhout (Belgia, 2008), Antalya (Turcia, 2009), Limni (Grecia, 2009) şi Viterbo (Italia, 2009). În ţară, ansamblul a avut un succes deosebit la Festivalurile de folclor ”Autumnalia Studenţească”, ”Serbările Transilvane” şi ”Turda Fest”.

Dansatorii de la USAMV au prezentat un spectacol deosebit la Summitul NATO de la Bucureşti, care s-a desfăşurat între 2 si 4 aprilie 2008 la Palatul Parlamentului, reunind aproape 3.000 de oficiali din 49 de ţări ale lumii. În 2009, ”Tradiţii” a susţinut o suită de spectacole la Chicago (SUA), în cadrul Festivalului Internaţional de Dans şi Muzică, ansamblul fiind invitat direct de organizatorii acestui eveniment. AGERPRES