univ_cuza_is.jpgConducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi a scos aproape 7.000 de locuri la concursul de admitere în anul universitar 2011-2012, pentru aproape 100 de programe de studii de licenţă.

Rectorul UAIC din Iaşi, Vasile Işan, a declarat presei miercuri că vrea să atragă, în următorul an de studii, 6.860 de locuri, dintre care 3.360 sunt bugetate, iar 3.500 sunt cu taxă. Numărul este mult mai mic decât în anul precedent când reprezentanţii UAIC au oferit 8.815 locuri pentru tinerii absolvenţi şi 77 de programe de licenţă. Acestora li se adaugă 33 de locuri pentru candidaţii din Republica Moldova care au obţinut o diplomă de bacalaureat în România.

Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 821 de locuri fără taxă, respectiv, 1.145 de locuri cu taxă. Dacă în anii precedenţi Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Politice era la mare căutare în rândul absolvenţilor, anul acesta conducerea oferă 225 de locuri fără taxă şi 485 de locuri cu taxă. Număr mare de locuri oferă însă şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, 315 de locuri fără taxă, 380 de locuri cu taxă sau Facultatea de Litere, cu 408 de locuri fără taxă, 325 de locuri cu taxă.

La polul opus se află Facultatea de Istorie, care oferă 70 de locuri fără taxă, 95 de locuri cu taxă Conform sursei, concursul de admitere va avea loc în perioada 11-16 iulie, rezultatele fiind afişate în perioada 17-19 iulie. Admiterea este organizată, la majoritatea facultăţilor, sub forma concursului de dosare, excepţie face Facultatea de Drept unde candidaţii vor susţine, începând din acest an, o probă la disciplina Limba română ce va reprezenta 50% din media finală.

Rectorul UAIC susţine că anul acesta, candidaţii vor avea la dispoziţie şi patru specializări în limbi străine – Administrarea Afacerilor, Informatică şi Matematică (în engleză), respectiv Geografia turismului (în limba franceză). Admiterea la aceste specializări va include o probă de competenţă lingvistică notată cu admis/ respins, dar nu şi în cazul în care candidaţii pot prezenta la înscriere un certificat de competenţe lingvistice eliberat de o instituţie recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. AGERPRES