toader_tudorel.jpgRectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Tudorel Toader, a declarat că instituţia de învăţământ superior va beneficia de un buget de 2,75 milioane de euro pentru stagii „Erasmus plus” dar şi pentru alte deplasări în instituţii din Uniunea Europeană şi din afara ei. Rectorul UAIC a declarat jurnaliştilor că, recent, au fost anunţate rezultatele competiţiei naţionale a proiectelor de mobilitate prin programul „Erasmus plus” pentru perioada 2016 – 2018.

Tudorel Toader susţine că studenţii şi angajaţii UAIC vor beneficia de un buget de 715.730 de euro pentru deplasări la universităţi din 24 de ţări partenere în afara Uniunii Europene. Acestora li se adaugă alte 2.032.675 euro obţinute de UAIC în competiţia de finanţare a Programului „Erasmus plus” între ţările programului. Grantul obţinut de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este cel mai mare la nivel naţional, ceea ce le va oferi acces studenţilor ieşeni la un număr record de oportunităţi de stagii de studiu sau practică în străinătate.

„În anul universitar anterior, 735 de studenţi UAIC au putut studia sau efectua un internship într-o ţară din Europa, beneficiind de sprijin financiar „Erasmus plus” din partea Universităţii Cuza. În perioada următoare, în baza creşterii fondurilor dedicate mobilităţilor, se apreciază că numărul de mobilităţi va spori considerabil. Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi ocupă locul I în România şi la numărul mobilităţilor desfăşurate prin Programul Spaţiul Economic European (SEE) prin Proiecte de mobilitate în învăţământul superior. Astfel, în perioada 2013 – 2016, dintr-un total de 500 de granturi disponibile la nivel naţional, 200 au revenit studenţilor şi angajaţilor Universităţii Cuza”, a explicat Tudorel Toader. AGERPRES