Peste 50 de evenimente sunt organizate în această perioadă de conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pentru a marca 157 de ani de la fondare. Coordonatorul de credite al UAIC, Mihaela Onofrei, a declarat că în acest an „Zilele Universităţii” cuprind 53 de evenimente diferite, în organizarea cărora sunt implicate toate cele 15 facultăţi ale instituţiei de învăţământ superior.

Conform sursei citate, evenimentele includ conferinţe internaţionale şi naţionale, ateliere, sesiuni de comunicări, prelegeri, schimburi de experienţă, competiţii sportive. Astfel, joi, 26 octombrie, cu începere de la ora 10,00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, va avea loc ceremonia aniversară „Dies Academici”, în cadrul căreia vor fi marcate trei momente deja tradiţionale: oferirea a opt titluri de Profesor Emeritus, decernarea bursei „Sf. Dumitru”, la care anul acesta au candidat opt studenţi, şi oferirea de diplome onorifice pentru cele mai bune rezultate obţinute în activitatea de cercetare în anul 2016.

În cadrul ceremoniei, membrul corespondent al Academiei Române, Dan Cristea, şi decanul Facultăţii de Informatică, Adrian Iftene, vor discuta despre „Noile tendinţe în domeniul informaticii. Ştiinţe umaniste în vizorul informaticii”.

Potrivit programului, tot în cadrul „Zilelor Universităţii”, vineri, 27 octombrie, va avea loc ceremonia de acordare a titlului de „Doctor Honoris Causa” profesorului Louis Pol, decan cu titlul onorific John Becker al Facultăţii de Administrarea Afacerilor şi profesor de marketing al Universităţii Nebraska din Omaha, Statele Unite ale Americii.

Unul dintre evenimentele cele mai aşteptate din cadrul „Zilelor Universităţii”, ajuns la ediţia cu numărul 41, este expoziţia de flori, fructe şi seminţe de la Grădina Botanică. Deschiderea expoziţiei va avea loc sâmbătă şi va cuprinde un moment artistic susţinut de Essenza Quartet. AGERPRES