internet.jpgConducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a anunţat că a lansat prima platformă în mediul virtual care oferă acces publicului larg la informaţii privind lucrările de doctorat. Ovidiu Cârjă, director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat din cadrul UAIC, a declarat că platforma conţine peste 870 de lucrări de doctorat care au fost susţinute începând cu anul 2012.

„Platforma reuneşte rezumatele tezelor de doctorat, organizate pe domenii de cercetare şi cuvinte cheie. Sunt disponibile şi informaţii despre conducătorul de doctorat şi anul în care a fost susţinută lucrarea. Conţinutul platformei este în limba engleză pentru a oferi vizibilitate internaţională lucrărilor de doctorat”, a declarat prof.univ.dr Ovidiu Cârjă.

Conform acestuia, la fiecare început de an calendaristic va fi lansat un nou număr al jurnalului care va include rezumatele tezelor susţinute public în anul precedent, dar şi textele complete ale lucrărilor pentru autorii care vor dori acest lucru. „Platforma a fost realizată exclusiv cu resurse interne”, a precizat prof. Cârjă. AGERPRES