Mihaela Onofrei, ordonatorul de credite al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în anul universitar 2019-2020 la studiile de licenţă vor fi alocate cu 281 locuri mai multe la buget decât cele alocate în 2018.

„Senatul Universităţii, în şedinţa din 13 decembrie, a aprobat propunerea ofertei academice pe care UAIC o va face către Ministerul Educaţiei Naţionale. Aceasta cuprinde 79 de specializări pentru studii de licenţă, pentru care s-au propus 3.681 locuri la buget, cu 281 mai multe decât cele alocate în 2018, şi 3.367 locuri la taxă. La studii de master, sunt propuse 2.727 locuri la buget pentru 117 programe de studii”, a declarat Mihaela Onofrei, ordonatorul de credite al UAIC.

Potrivit sursei citate, oferta pentru anul 2019 cuprinde şi câteva specializări noi. „La studii de licenţă, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice propune două specializări noi pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă: Asistenţă socială şi Comunicare şi relaţii publice, iar Facultatea de Geografie şi Geologie propune specializarea Geografia turismului în limba engleză. La studii de master, Facultatea de Biologie introduce două specializări noi: Eco-antreprenoriat şi Ecologie acvativă şi acvacultură, Facultatea de Drept propune specializarea Studii europene şi vecinătatea estică a UE iar Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice adaugă în ofertă programul de studii Sociologia organizaţiilor şi a Resurselor Umane. Toate specializările nou propuse sunt în curs de acreditare la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior”, a mai precizat Mihaela Onofrei, ordonatorul de credite al UAIC. AGERPRES