Universitatea de Arte din Târgu Mureş a lansat proiectul „UAT’s next?”, cu finanţare europeană, prin care se doreşte îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii a absolvenţilor, prin stabilirea de conexiuni între aceştia şi angajatori.

„Proiectul vizează stagii de practică pentru studenţi pentru găsirea unui loc de muncă, alături de partenerii noştri, Teatrul Nottara din Bucureşti. Vom trimite studenţi în diferite locuri, atât în ţară, cât şi în Ungaria şi Italia, ei vor participa alături de colegii lor la stagii de practică ţinute de lectori, pe actorie, regie, teatrologie, iar în urma acestor stagii vor veni acasă cu produse multiculturale, pe care le vom prezenta la un festival multicultural organizat de către UAT. Am încercat să facilităm accesul pe piaţa muncii a acestor studenţi, să îmbunătăţim conexiunea între posibilii angajatori şi studenţii noştri, să fie cunoscuţi mai bine, să aibă o vizibilitate mai mare, pentru că foarte multe lucruri bune se întâmplă să rămână în interiorul universităţii, fără să fie cunoscute de către publicul larg. Şi prin intermediul acestui proiect am încercat să aducem la aceeaşi masă studenţii, angajatorii, directorii de teatre, radio, televiziune, astfel încât să ne vadă studenţii şi posibilităţile lor”, a arătat lectorul universitar doctor Eugen Păsăreanu, de la UAT Târgu Mureş.

Potrivit acestuia, din cei 400 de studenţi la toate ciclurile de studii – licenţă, masterat, doctorat – ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş, în cadrul proiectului vor fi incluşi 100 de studenţi, 50 de la Facultatea de Arte în limba română şi 50 de la Facultatea de Arte în limba maghiară.

La final se speră că cel puţin 50% dintre absolvenţi vor fi angajaţi.

Obiectivul proiectului constă în creşterea numărului absolvenţilor Universităţii de Arte din Târgu Mureş care îşi găsesc un loc de muncă în urma accesului la activităţi de învăţare la un potenţial loc de muncă, precum şi sprijinirea tranziţiei studenţilor de la şcoală la piaţa muncii prin participarea la stagii de practică.

Proiectul „UAT’s next?” are o valoare de 855.584 lei, din care suma de 867.873 lei este cofinanţată prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. AGERPPRES