Universitatea Babeş-Bolyai acordă 1.000.000 de lei din fonduri proprii pentru proiecte derulate de tinerii săi cercetători.

„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a alocat aproximativ 1.000.000 de lei din fondurile proprii pentru proiectele tinerilor cercetători. Decizia adoptată luni, 6 aprilie 2020, vizează susţinerea unui număr de 20 de granturi din domeniile ştiinţelor naturii/exacte, sociale şi umaniste/arte, care vor fi derulate de tinerii cercetători ai UBB în următoarele 12 luni”, se arată întrun comunicat trimis de universitatea clujeană.

UBB a aprobat anterior şi un buget pentru susţinerea unor rezultate foarte bune ale tinerilor cercetători din UBB în competiţiile naţionale, dar care, din cauza reducerii bugetului şi/sau a neeligibilităţii pe lista de finanţare, nu vor avea acces la finanţarea naţională.

„Această finanţare are două scopuri. Primul este legat de logica „seeds grants”, prin care vrem să încurajăm tinerii cercetători din UBB să exploreze idei noi, care se vor putea apoi concretiza în aplicaţii de granturi de mare anvergură şi prin care tinerii cercetători din UBB se dezvoltă ca cercetători şi lideri de echipe de cercetare. Al doilea scop este de a susţine activităţi de cercetare în derulare, care pot fi afectate de pandemia prin care trecem, speranţa fiind că, odată încheiate, aceste cercetări se vor exprima în contribuţii ştiinţifice de anvergură şi/sau în noi aplicaţii de granturi”, a declarat, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.  AGERPRES