ubb.jpgUniversitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca acordă burse sociale pentru 650 de studente aflate la masterat, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. Potrivit unui comunicat transmis vineri de UBB, valoarea unei burse anuale este 3.000 de lei.

„Proiectul ‘Reconstrucţia statutului femeii: De la discriminare, la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse’, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, (…) oferă, în perioada 2011 – 2013, 650 de burse sociale studentelor masterande”, se precizează în comunicat.

Bursele se acordă studentelor ale căror familii realizează pe ultimele trei luni un venit lunar net mediu pe membru al familiei mai mic de 670 de lei, studentelor masterande care se află în evidenţa unităţilor medicale cu diagnostic de TBC, diabet, boli maligne, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, infestate cu HIV, cu spondilită anchilozantă sau reumatism articular acut etc, celor care sunt cu dizabilităţi fizice, orfane de ambii părinţi sau care provin din casele de copii. Beneficiarele vor primi câte 333 de lei lunar timp de nouă luni pe an. AGERPRES