univ_bolyai_2008.jpgConsiliul de Administratie al Universitatii Babes-Bolyai doreste „clarificarea” neintarziata a situatiei cadrelor didactice care ocupa, din acest an, functii in administratia centrala.

Astfel, profesorii investiti de actualul Executiv cu functii de consilieri sau secretari de stat trebuie sa opteze pentru cariera politica sau pentru cea universitara. Potrivit unei decizii a Consiliului, „personalul detasat sau angajat in sfera administratiei locale si centrale isi va reglementa situatia juridica, financiara, administrativa pana in 3 aprilie 2009”.

De la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din cadrul UBB au acceptat sa plece in administratia centrala decanul Catalin Baba, sefii de catedra Gabriel Badescu si Catalin Hintea, politologul Dan Lazar si asistentul universitar Cyntia Curt, pentru care UBB doreste solutii impuse de lipsa acestora de la catedra.

In replica, consilierul de stat Catalin Baba, fost decan al FSPAC, afirma ca UBB „trebuie sa scrie pe lista care sunt persoanele la care se refera si baza legala”. Si in opinia consilierului de stat Dan Lazar, cumularea functiei de demnitar cu cea de profesor nu presupune vreo incompatibilitate. „Eu imi tin orele in weekend, sambata”, a spus Dan Lazar.