univ_bolyai_2008.jpgUniversitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca va participa, alaturi de Academia de Studii Economice din Bucuresti, la Targul European pentru Invatamantul Universitar (The European Higher Education Fair, EHEF), care va avea loc, la New Delhi (India), in perioada 12-14 noiembrie.

Scopul principal al targului este de a furniza universitatilor de prestigiu, din cele 27 de state membre UE, posibilitatea de a-si promova cursurile si programele educationale, de a informa studentii indieni si alte persoane interesate asupra oportunitatilor de studiu in Europa.

Alaturi de expozitia universitara, UBB va participa si la simpozionul „Boosting social & economic development for a better tomorrow”, dedicat cooperarii universitare India-UE, ce va avea loc, miercuri, 12 noiembrie, la New Delhi. Ambele evenimente fac parte din agenda Comisiei Europene dedicata proiectelor de colaborare cu tarile asiatice.

Pe de alta parte, UBB a fost selectata, de directiile de specialitate ale Parlamentului European, ca parte a programului „Master european in interpretariat de conferinta” (European Master in Conference Interpreting). Programul selecteaza o singura universitate dintr-o tara. Alaturi de Universitatea Babes-Bolyai, care si-a prezentat programele proprii incepand cu 2005, au fost selectate universitatile din Praga, Stockholm, Ljubljana, Lisabona, Varsovia, Mainz, Sorbona, Copenhaga, Antwerpen, Graz, Budapesta, Trieste si Turku. Responsabilii programului de la Universitatea Babes-Bolyai sunt conf. univ. Mihaela Toader, prodecanul Facultatii de Litere, si conf. univ. Izabella Badiu, de la Catedra de limbi moderne aplicate.