UBB îşi menţine în anul 2018 statutul de cea mai bună instituţie de învăţământ superior din România în cercetarea din domeniul economic, conform clasamentului realizat anual de către Tilburg University (Economics Schools Research Ranking), anunţă Direcţia de Comunicare a universităţii.

Potrivit ediţiei curente a clasamentului standard, bazate pe numărul de articole ştiinţifice publicate în perioada 2013-2017 în cele mai reprezentative şi prestigioase reviste ştiinţifice din domeniul „Economics”, UBB se regăseşte în intervalul 683-765 dintr-un total de 1185 de universităţi din întreaga lume care au fost incluse în clasament, fiind astfel cea mai bine poziţionată universitate din România în această ierarhie valorică.

„Ţinând cont de faptul că în lume există în prezent circa 7.000 de instituţii de învăţământ superior în care se studiază şi cercetează domeniul ‘Economics’ (cf. International Association of Universities – World Higher Education Database), prin această performanţă UBB se poziţionează în primele 10-11% instituţii de învăţământ superior ale lumii, prin prisma cercetării în acest domeniu”, se arată în comunicat.

Performanţa UBB în Tilburg University Economics Schools Research Ranking se datorează preponderent publicaţiilor realizate de către cadrele didactice ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), la această poziţionare contribuind însă şi cercetători ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Acest clasament reconfirmă poziţiile foarte bune ocupate de UBB în celelalte clasamente internaţionale relevante, precum şi statutul de universitatea de 4 stele obţinut recent de Universitatea Babeş-Bolyai.

Conform sursei citate, Tilburg University Economics Schools Research Ranking reprezintă unul dintre cele mai prestigioase clasamente sectoriale ale universităţilor din lume. Prezenţa în clasament nu depinde de dorinţa universităţilor, fiind incluse în analiză, în vederea clasificării, doar universităţile care reuşesc să-şi dovedească vizibilitatea şi impactul cercetării în domeniul „Economics”, prin publicarea de articole în revistele ştiinţifice regăsite într-o listă scurtă a celor mai reprezentative şi prestigioase publicaţii la nivel global în domeniu, listă care cuprinde în prezent 35 de reviste ştiinţifice de profil. AGERPRES