UBB rămâne pe prima poziţie în România în domeniul Business&Economics

Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) îşi menţine poziţia de lider în topul universităţilor din România în domeniul Business&Economics, conform clasamentului internaţional Times Higher Education.

“Conform celei mai recente ediţii a clasamentului Times Higher Education pe domenii (THE World University Rankings by Subject 2020), Universitatea Babeş-Bolyai se situează pe poziţia 501+ la nivel mondial în domeniul Business & Economics, alături de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea din Bucureşti şi Academia de Studii Economice din Bucureşti, acestea fiind singurele universităţi româneşti care au reuşit să acceadă în acest top. Din perspectiva indicatorilor luaţi în considerare de către THE în realizarea acestui clasament sectorial, UBB domină, la nivelul universităţilor româneşti, în ceea ce priveşte impactul cercetărilor ştiinţifice publicate (Citations) şi anvergura internaţională a instituţiei (International outlook), fiind poziţionată similar celorlalte trei universităţi româneşti în privinţa calităţii predării şi, respectiv, inovării şi a transferului de cunoaştere către mediul de business (Industry income)”, se arată într-un comunicat trimis de UBB.

În plus, în cadrul a două dintre cele trei sub-domenii corespunzătoare (Accounting & Finance, respectiv Economics & Econometrics), “UBB surclasează celelalte universităţi româneşti”, inclusiv din perspectiva volumului cercetărilor realizate (Research), nu doar din punctul de vedere al impactului acestora (Citations).

“Times Higher Education (THE) World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai relevante clasamente internaţionale ale instituţiilor de învăţământ superior. THE evaluează şi ierarhizează universităţile din toată lumea, începând cu anul 2004, având la bază un set complex de criterii care reflectă activitatea de predare/învăţare, relaţia universităţilor cu mediul de afaceri, gradul acestora de internaţionalizare, respectiv volumul şi calitatea cercetării derulate în universităţi (publicaţii ştiinţifice, citări ale acestora, venituri obţinute din cercetare)”, se mai arată în comunicat. AGERPRES