gala_prof_bologna.png

A mai rămas o săptămână până la încheierea perioadei de nominalizare a profesorilor în cadrul proiectului Galei Profesorului Bologna! Pe această cale, studenții sunt invitaţi să înscrie pe www.profitari.ro pe acei profesori cu adevărat valoroși, reali mentori și pedagogi.

“Gala Profesorului Bologna” este un proiect anual desfăşurat la nivel naţional de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţesti din România (ANOSR) cu scopul de a premia şi motiva acele cadre didactice care aduc cel mai semnificativ plus de valoare educaţiei din România, din perspectiva studenţilor. Aceştia sunt profesorii care ne formează cu adevarat ca profesionişti şi ca oameni, modele demne de urmat care promovează Învăţământul Centrat pe Student şi sunt o adevarată sursă de inspiraţie şi motivaţie pentru generaţia noastră.

Proiectul constă în nominalizarea de către studenţi a profesorilor lor preferaţi, ulterior aceştia fiind evaluaţi de către o echipă de studenţi externi care analizează măsura în care cadrele didactice se încadrează în profilul „Profesorului Bologna”.

Gala propriu-zisă se va desfăşura la Iași în perioada 11-13 mai 2012 şi include în acest an dezbateri şi ateliere la care vor participa deopotrivă studenţi şi profesori şi care vor analiza şi dezbate importanţa implementării în România a unui Învăţământ Centrat pe Student. Totodată, în cadrul ediției din acest an, se va lansa documentul „Învăţământul Centrat pe Student – ghid pentru studenţi, profesori şi instituţii de invăţământ superior”, un instrument care își dorește să constituie un sprijin pentru universități de a implementa un Învățământ Centrat pe Student. Asemenea ediţiilor anterioare, evenimentul se va încheia cu festivitatea de premiere a Profesorilor Bologna unde ii vom aplauda împreună pe acei pedagogi care respectă parteneriatul real închegat cu studenţii în procesul de învăţare.

Amintim studenţilor ca îşi mai pot nominaliza profesorii favoriţi pe www.profitari.ro până la data de 1 Aprilie 2012!

În acest an Gala Profesorului Bologna este organizată de către Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Mediciniști Iași, Liga Studenților Economiști și Liga Studenților Electrotehniști.