Ultima zi de inscrieri pentru admiterea in anul universitar 2008-2009 la Universitatea Romano-Americana este 18 iulie, la sediul Universitatii Bucuresti sau la centrele teritoriale de admitere din Constanta, Ploiesti, Buzau, Ramnicu Valcea, Focsani, Bacau si Piatra Neamt.
Potrivit unui comunicat de presa al universitatii, sunt admisi fara concurs candidatii care au obtinut: media 10 la bacalaureat; locul I, II, III, mentiuni sau premii speciale la olimpiadele scolare nationale sau internationale; diploma de licenta a unei institutii de invatamant superior acreditate.

Pentru candidatii care prezinta atestate eliberate sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului din domeniile economic, informatica sau limba engleza (cu nota minima 8 sau echivalenta) si nu doresc sa mai sustina examen de admitere, media finala se va calcula ca medie aritmetica simpla intre notele obtinute la atestat si, respectiv, bacalaureat.

Candidatii care au reusit la concursul de admitere la una dintre facultatile Universitatii Romano-Americane si doresc sa urmeze o a doua facultate in acelasi timp, se pot inscrie pe baza mediei de la primul concurs.

Pentru cazurile care nu se incadreaza in conditiile de mai sus, admiterea se face prin concurs, pe baza de test grila, cu luarea in considerare a mediei de bacalaureat in proportie de 50%.

„Studentii Universitatii Romano-Americane pot beneficia de burse de studii si practica de vara in SUA si in tari ale Uniunii Europene si pot participa la cursuri predate de profesori americani, pe specificul facultatilor, finalizate cu diplome, fara taxe suplimentare. Diplomele si Suplimentul la Diploma sunt recunoscute in SUA, Canada si Europa”, precizeaza comunicatul.

Orice student al Universitatii Romano-Americane poate beneficia de burse de studii in tari din Europa (prin Programul Erasmus) – Germania, Franta, Cehia, Danemarca – sau in SUA (James Madison University), in baza acordului de colaborare incheiat cu Universitatea Romano-Americana.