umf_bucuresti.jpgUniversitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti continuă, în acest an, tradiţia începută în 2012, de a derula întâlniri informative între profesorii instituţiei de învăţământ superior şi elevii liceelor din Capitală.

„Scopul principal al acestui gen de manifestare este acela de a se prezenta elevilor oportunităţile de studiu pe care UMF ‘Carol Davila’ le oferă viitorilor săi studenţi, precum şi aspecte legate de meseria de medic. Astfel, Universitatea vine în sprijinul celor care vor să urmeze o carieră în domeniul medicinei, dar şi celor care nu sunt încă hotărâţi ce îşi doresc pentru viitor”, se arată într-un comunicat de presă al UMF „Carol Davila”.

Sesiunile informative desfăşurate în liceele din Bucureşti cuprind discuţii între profesorii universităţii şi viitorii candidaţi, proiecţia unor slide-uri, prezentarea oportunităţilor oferite de universitate, precum şi proiectarea unui spot video de prezentare a universităţii.
Prima întâlnire de acest gen va avea loc la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, marţi, începând cu ora 12,30. Următoarele întâlniri vor avea loc, miercuri, cu elevi ai Liceului Teoretic „C.A. Rosetti”, joi, cu cei ai Liceului Teoretic „Eugen Lovinescu”, vineri, cu elevi de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, pe 18 noiembrie, cu cei de la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale”, pe 20 noiembrie cu elevii Colegiului Naţional „Dimitrie Cantemir”, 21 noiembrie – Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, 25 noiembrie – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

„UMF „Carol Davila” vine astfel în sprijinul celor care vor să urmeze o carieră în domeniul medicinei, dar şi a celor care nu sunt încă hotărâţi în acest sens, dezvăluindu-le frumuseţile, dar şi provocările studiului medicinei, prin intermediul unor acţiuni de prezentare a universităţii desfăşurate în cadrul celor mai importante licee de profil din Bucureşti”, se mai afirmă în comunicat. AGERPRES