Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa” Iasi a primit scrisorile de informare privind aprobarea cererii de finantare pe doua proiecte in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Primul proiect intitulat ‘Burse doctorale pentru cresterea competitivitatii in domeniul medical si farmaceutic’ (manager de proiect Conf.dr. Dragos Pieptu) a obtinut un scor de 76 de puncte si o finantare nerambursabila de 6.700.736 lei.

Cel de al doilea proiect ‘Studii postdoctorale in domeniul eticii politicilor de sanatate’ (manager de proiect Prof. dr. Vasile Astarastoae) a obtinut 78 de puncte si o finantare nerambursabila de 13.593.539 lei. ‘Aceste finantari nerambursabile din fonduri europene corelate cu un alt proiect deja in derulare privind platforma de e-learning vor permite o cercetare stiintifica de calitate si un progres real al Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Gr.T. Popa’ Iasi.

Desi in evaluarea calitatii universitatilor romanesti realizata prin barometrul pus la dispozitie de catre ARACIS, UMF ‘Gr.T. Popa ‘ Iasi e plasat pe locul 16 privind atragerea fondurilor in cercetare si pe locul 19 privind publicatiile ISI (din 64 de universitati evaluate), speram ca la terminarea derularii celor trei proiecte sa reusim sa ne plasam si in primele 1000 de universitati din lume’, a declarat rectorul UMF ‘Gr.T.Popa’ Iasi, prof.dr. Vasile Astarastoae. AGERPRES