Conducerea Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi a anunţat că a demarat o investiţie de peste 26 milioane lei pentru renovarea şi recompartimentarea clădirii ce a aparţinut Universităţii „Petre Andrei” (UPA) din Iaşi. Rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu, a declarat că proiectul, ce vizează recompartimentarea, modernizarea spaţiilor de învăţământ, cu păstrarea funcţionalului existent, a fost admis la finanţare şi este în faza de contractare.

„Sunt onorat să anunţ că proiectul de recompartimentare şi modernizare a clădirii „Asclepios” a fost admis la finanţare, obţinând 88 de puncte la evaluare, dintr-un total de 100 puncte. Valoarea totală a proiectului este de 26 milioane de lei, bani din care 25 milioane reprezintă cheltuieli eligibile. Sper ca, după semnarea contractului de finanţare, să demarăm cât mai repede implementarea proiectului. Este o veste foarte bună pentru întreaga comunitate UMF că, în sfârşit, vom putea folosi clădirea în scopul de a asigura spaţii de învăţământ de calitate pentru studenţii universităţii”, a declarat rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu.

Conform acestuia, obiectivul general al proiectului este modernizarea infrastructurii educaţionale în cadrul UMF Iaşi, în condiţii de durabilitate şi incluziune socială. „Proiectul vine ca un răspuns la nevoia de modernizare a spaţiilor existente în cadrul UMF Iaşi şi destinate procesului educaţional, pentru a fi aduse la standardele de calitate europene. Această preocupare pentru dezvoltarea infrastructurii se regăseşte printre principalele direcţii de dezvoltare strategică 2016-2020 ale Universităţii”, a declarat rectorul UMF Iaşi.

Clădirea amplasată pe strada Ghica Vodă a aparţinut Universităţii „Petre Andrei” şi a fost cumpărată în 2014 de UMF Gr. T. Popa, de la Finanţele Publice, după ce aceasta a fost scoasă la vânzare. AGERPRES