umf_tgmures.jpgUniversitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a câştigat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), procesul în care o serie de asociaţii şi partide politice maghiare solicitau anularea standardului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) ca stagiile clinice ale studenţilor să se desfăşoare exclusiv în limba română.
Sentinţa dată de judecătorii ÎCCJ este definitivă.

Prin Decizia nr. 1233/19.04.2016, ÎCCJ a respins recursul declarat de Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România, Asociaţia Studenţilor Maghiari din Târgu Mureş, Asociaţia EMNT EGYSULET şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) împotriva Sentinţei nr.1350 din 30 aprilie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a respins acţiunea împotriva documentului ARACIS ca fiind neîntemeiată.

Rectorul UMF Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că Decizia ÎCCJ încheie un lung şir de procese iniţiate în ultimii 4 ani împotriva instituţiei, legate de Carta UMF, de modul de organizare a activităţii academice şi de aplicarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, toate fiind câştigate de Universitatea de Medicină şi Farmacie. AGERPRES