umf_tgmures.jpgUniversitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a primit joi de la ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale, Emblema de Onoare a Armatei României cu Însemn de Pace, în cadrul unei ceremonii organizate în Piaţa Victoriei.
Potrivit Ordinului de ministru emis în acest sens, Emblema de Onoare a Armatei României cu Însemn de Pace s-a acordat UMF Târgu Mureş pentru contribuţia adusă sistemului militar românesc, cu prilejul sărbătorii a 70 de ani de la înfiinţarea universităţii.

„Este un moment important pentru municipiul Târgu Mureş la 70 de ani de la înfiinţarea uneia dintre cele mai titrate instituţii de învăţământ medical superior şi sigur la 25 de ani de la înfiinţarea secţiei Institutului de Medicină Militară. Am dorit ca prin acest ceremonial să felicit conducerea UMF Târgu Mureş, să îi felicit pe studenţii militari pentru profesionalismul, pentru responsabilitatea de care dau dovadă în procesul medical şi de pregătire. Am acordat cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale Universităţii de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş şi i-am felicitat pentru ceea ce au făcut în timp pentru medicina românească”, a declarat ministrul Apărării. Mircea Duşa a subliniat că la UMF Târgu Mureş au terminat aproape 100.000 de medici în cei 70 de ani de la înfiinţare.

Pe lângă acordarea Emblemei de Onoare a Armatei României cu Însemn de Pace pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, 12 studenţi la medicină militară au primit diplome de merit pentru rezultate foarte bune la învăţătură. AGERPRES