umftgmures_mare.jpgRectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a declarat, luni, că UMF ar trebui să vireze statului suma de 100.000 de euro, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care prevede că instituţiile de învăţământ superior care şcolarizează studenţi străini trebuie să plătească Ministerului Educaţiei 5% din încasările în valută.

Azamfirei a arătat că UMF Târgu Mureş va aplica legea însă subiectul ar putea fi discutat la viitoarea reuniune a rectorilor UMF-urilor din ţară, programată în primăvară. ”Vom discuta probabil acest subiect la proxima întâlnire a rectorilor UMF din ţară, care va avea loc în primăvară, şi vom avea un punct de vedere comun, pe care îl vom prezenta ministerului. Suntem şase rectori, nu e greu. Noi, la UMF Târgu Mureş, în principiu, vom aplica legea”, a arătat Leonard Azamfirei.

Potrivit rectorului, la UMF Târgu Mureş învaţă în jur de 400 de studenţi străini, care plătesc câte 5.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă că universitatea ar trebui să vireze Ministerului Educaţiei suma de 100.000 euro anual. AGERPRES