Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş a fost inclusă în clasamentul universitar mondial Round University Ranking (RUR), fiind inclusă, în premieră, pe poziţia 526 în domeniul ştiinţe medicale şi pe poziţia 711 în domeniul ştiinţe tehnice.

„Astfel, UMFST este inclusă, în premieră, pe poziţia 526 în clasamentul mondial, în domeniul Ştiinţe medicale (poziţia 3 la nivel naţional). Remarcabilă este şi clasificarea pe poziţia 711 mondial (poziţia 6 la nivel naţional), în domeniul Ştiinţe tehnice, aceasta fiind prima clasificare importantă pe care o obţine UMFST în domeniul tehnic. Round University Ranking este un clasament universitar mondial care evaluează performanţa instituţiilor de învăţământ superior din întreaga lume. Din 2010 până în prezent, 1.100 de universităţi de top din lume din 85 de ţări au participat la acest clasament care măsoară performanţa instituţională prin 20 de indicatori grupaţi în patru domenii cheie: predare, cercetare, diversitate internaţională şi sustenabilitate financiară”, a declarat, joi, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Rectorul a arătat că acest clasament RUR este conceput pentru a furniza date relevante despre învăţământul superior global pentru studenţi, comunitatea academică, managementul universitar şi decidenţii politici. AGERPRES