Un cal pentru care a fost organizat un bal caritabil a fost operat cu succes la USAMV Cluj

Un cal în vârstă de cinci ani pentru operarea căruia, anul trecut în decembrie, a fost organizat un bal caritabil cu strângere de fonduri la Clinica de Ecvine a Universităţii de a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj a fost supus succes intervenţiei chirurgicale şi a intrat deja în recuperare.

Potrivit unui comunicat transmis de USMAV Cluj, Eston are cinci ani şi este internat în clinică de doi ani, fiind preluat de la o asociaţie care nu a putut acoperi costurile procedurilor necesare pentru problemele lui medicale. El a mai fost supus la două operaţii, după diagnosticul de fractură de metatars, iar intervenţia la care a fost supus a fost estimată la 2.000 de euro.

“Operaţia a decurs în condiţii foarte bune, iar Eston se află deja în recuperare, care va dura circa 4 luni. Intervenţia a avut loc la metatarsul piciorului drept posterior şi a constat în îndepărtarea calusului exuberant şi realinierea razelor osoase printr-o plăcuţă cu şuruburi dintr-un aliaj special destinat cailor. În timpul recuperării, Eston va face şi procedee de fizioterapie, pentru refacerea musculaturii. El va rămâne în clinică şi este considerat deja un membru al echipei noastre”, a explicat dr. Cristian Crecan, cel care a efectuat operaţia, potrivit comunicatului.

La balul caritabil din luna decembrie s-au donat aproximativ 6.500 de lei, iar reprezentanţii Clinicii de Ecvine le mulţumesc astfel tuturor donatorilor, între care s-a numărat şi echipa de baschet masculin U – BT Cluj. AGERPRES