Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medic ină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iaşi a primit acordul din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) în privinţa deschiderii unui centru de vaccinare în campusul universitar, pentru a ajuta la vaccinarea studenţilor şi a profesorilor, dar şi pentru a creşte numărul centrelor existente.

Amenajarea este prevăzută pentru spaţiul din cel mai nou cămin al USAMV, unde va lucra echipa de vaccinare şi vor fi organizate spaţii pentru pregătirea momentului vaccinării, imunizarea propriu-zisă şi supravegherea post-vaccinare pentru a vedea dacă apar reacţii adverse şi a oferi tratament suplimentar.

„Este o iniţiativă a Universităţii de a organiza în cadrul instituţiei un centru de imunizare-vaccinare, spaţiul este în curs de amenajare, DSP-ul şi-a dat acordul şi urmează ca la sfârşitul primei săptămâni din luna februarie, acest centru să devină operativ. Va fi amenajat în campus, în spaţiul căminului A5, căminul nou, unde sunt şi cabinetele medicale, deci un cadru adecvat pentru un astfel de centru. Numărul total de medici va fi hotărât de DSP, noi ne-am oferit, ca în condiţiile în care pot ajuta ca voluntari, studenţii de la noi să facă anumite activităţi administrative în cadrul centrului”, a declarat prof. univ.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iaşi.

Conducerea USAMV Iaşi mai intenţionează să achiziţioneze, din veniturile proprii, teste rapide pentru studenţi.

„Facem o analiză pentru a vedea care este necesarul de teste rapide, în primul rând pentru studenţii străini care vin din alte zone, şi aici în funcţie de încadrarea ţărilor de origine în zone de risc vom face obligatoriu, la sosirea lor o testare rapidă înainte de a participa la procesul didactic”, a mai spus rectorul USAMV Iaşi.

La USAMV Iaşi Consiliul de Administraţie a hotărât că în semestrul al II-lea al anului universitar 2020-2021, care va începe pe 15 februarie, pentru toate formele de învăţământ, activitatea didactică se va desfăşura în sistem hibrid, atât online cât şi faţă în faţă. AGERPRES