sala-sportUn complex sportiv dotat cu bazin de înot, două terenuri de sport multifuncţionale închise şi un teren de fotbal în aer liber a fost inaugurat la Şcoala 195 din Sectorul 3. Primarul Robert Negoiţă a declarat cu această ocazie că este cea mai mare scoală din Bucureşti, cu 2.305 elevi.

„Nu e uşor de gestionat o astfel de şcoală. Aveam probleme pentru că 2.305 elevi chiar nu puteau face sport într-o singură sală. Această clădire nouă are acum bazin de înot la demisol, două săli una peste alta şi deasupra un teren în aer liber. Mă bucur că am reuşit această investiţie şi începând de luni copiii pot veni să beneficieze de ea. Sunt săli de sport cu dimensiuni standard, unde se pot ţine competiţii internaţionale”, a explicat Robert Negoiţă.

El a precizat că investiţia, în valoare de 4 milioane de euro, asigurată din bugetul Primăriei Sectorului 3, a fost începută cu un an în urmă. În spaţiile de sport multifuncţionale se poate juca baschet, handbal, volei şi fotbal de sală, iar vestiarele pentru fete şi băieţi au circuite separate. Suprafaţa totală a complexului este de aproape 6.000 de metri pătraţi, din care utili 4.000.

„Pentru Primăria generală a Capitalei, educaţia şi sănătatea sunt două priorităţi (…). Prioritatea mea e de a nu mai exista decalaje între sectoarele Capitalei. Din păcate, doar Sectorul 3 arată aşa. Celelalte sectoare au probleme cu infrastructura şcolară.(…) În bugetul pe care îl alcătuim în perioada următoare vrem să cuprindem sume pentru modernizarea şcolilor unde elevii învaţă, din păcate, în trei schimburi. Elevii trebuie să înveţe în maximum două schimburi”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu această ocazie.

Negoiţă speră în sprijinul financiar al Primăriei Capitalei pentru a construi săli de sport şi la alte 12 şcoli din Sectorul 3. „Vom semna împreună cu Primăriile de sector acorduri şi parteneriate, iar acolo unde bugetele sectoarelor se dovedesc a fi insuficiente, Primăria generală a Capitalei va completa sau va acoperi integral costul acestor investiţii (…) Un elev, ca şi un adult, care practică sport de două – trei ori pe săptămână ajunge mai puţin la medic sau mai târziu. Ne dorim să fie cât mai puţini elevi care să îşi ia scutire medicală”, a adăugat Firea.

Negoiţă a adăugat că, pe perioada cursurilor, elevii Şcolii 195 vor beneficia de toate facilităţile complexului sportiv, dar după program, elevii altor şcoli din sector se vor putea antrena acolo, „la un preţ foarte bun”. AGERPRES