liceu-cuza-alexandria.jpgUnul dintre cele mai vechi licee din Teleorman, „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Alexandria, risca sa piarda, prin executare silita, o parte din dotarea laboratoarelor de informatica, dupa ce instanta a dat castig de cauza unei eleve care a dat in judecata institutia de invatamant.
Directorul adjunct al liceului, Marin Stelian, a declarat ca povestea a inceput in urma cu cativa ani, cand o absolventa a primit subiecte gresite la examenul de bacalaureat, pe care, ulterior, nu l-a trecut. Fosta eleva a considerat ca nu s-a mai putut inscrie, din acest motiv, la o universitate de stat, unde nu ar fi platit taxe. In plangerea adresata instantei de judecata, ea a cerut acoperirea cheltuielilor din primul an de invatamant particular, evaluate la 5.000 de euro.

Jumatate din aceasta suma a fost achitata de Inspectoratul Scolar Teleorman, dar liceul a intarziat un an cu punerea in aplicare a sentintei pentru diferenta de 2.500 de euro. Executorul judecatoresc s-a prezentat in urma cu cateva zile la liceu pentru a pune sechestru pe doua laboratoare de informatica, acceptand, apoi, la rugamintea conducerii unitatii, un scurt ragaz. „Neavand acesti bani, s-au facut apeluri de ajutorare la minister si la consiliul local, dar, deocamdata, nu am primit un raspuns incurajator”, a mai spus Marin Stelian.