aracis.jpgMinistrul delegat Mihnea Costoiu a declarat luni că, potrivit unei OUG adoptate luni de către Guvern, o persoană nu va mai putea să fie membru al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) mai mult de două mandate.

„Sunt două articole care vizează activitatea ARACIS. După câte ştiţi, anul viitor s-a prelungit mandatul membrilor ARACIS. Având în vedere faptul că la 31 decembrie 2013 mandatul acestora a expirat, am făcut precizarea că ARACIS funcţionează în continuare legal, am făcut precizarea că va funcţiona legal până la ocuparea posturilor prin concurs. Ţinând cont de faptul că este o instituţie autonomă, Guvernul nu poate decât să reglementeze cadrul general de funcţionare a ARACIS. Nu se pune problema ca Guvernul să numească membrii consiliului ARACIS. Aceste poziţii se ocupă prin concurs organizat de ARACIS. Se precizează că o persoană nu poate fi membru ARACIS mai mult de două mandate”, a explicat Costoiu.

El a susţinut că OUG reglementează şi funcţia de asistent. „Legea Educaţiei Naţionale interzicea ocuparea funcţiei de asistent ca şi cadru didactic asociat şi având în vedere multipla solicitare a universităţilor am permis aceste lucru. De asemenea, şi angajarea specialiştilor cu valoare ştiinţifică şi profesională recunoscută în ţară şi străinătate în calitatea de cadre didactice asociate invitate”, a precizat ministrul delegat Costoiu. AGERPRES