col liviu rebreanu.jpgAproximativ 400 de elevi din ciclul primar de la Colegiul naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa s-au mutat, de marţi, într-o clădire nouă, după finalizarea lucrărilor la şcoala care a costat peste un milion de euro şi a cărei proiectare a început în urmă cu cinci ani.
Şcoala a fost inagurată de directorul colegiului naţional, Constantin Rus, în prezenţa subprefectului, primarului, parohului Bisericii Evanghelice, dar şi a cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor acestora.

Clădirea face parte din campusul şcolar de la Colegiul naţional „Liviu Rebreanu”, proiectat încă din anul 2007, dar pentru care lucrările au fost oprite în anul 2009 din lipsă de finanţare. Banii necesari au fost alocaţi, în cele din urmă, de Primăria Bistriţa, astfel că în aprilie 2010 a început construcţia clădirii, iar în doi ani aceasta fost finalizată.

Pentru ridicarea şcolii s-au cheltuit aproape 4,5 milioane de lei, dintre care doar 300.000 lei au venit de la bugetul de stat. La această sumă s-au adăugat peste 420.000 lei pentru dotări, cea mai mare parte din sumă venind, de această dată, de la guvern. AGERPRES