Lucrările de construire a unui nou cămin studenţesc, pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, au început săptămâna aceasta, clădirea urmând să fie finalizată în termen de un an, după o investiţie de 14 milioane de lei.

Conducerea universităţii şi autorităţi locale au participat la o ceremonie de inaugurare a şantierului, în cadrul căreia a avut loc şi o slujbă religioasă oficiată de arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu.

Căminul se construieşte lângă clădirea Facultăţii de Design, în cartierul Grădişte, şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 2700 de metri pătraţi. Imobilul va avea parter, patru etaje şi mansardă, cu 64 de camere şi 150 de locuri de cazare. La fiecare nivel va exista o sală de lectură, o chicinetă, o spălătorie şi o uscătorie.  Valoarea totală a lucrărilor este de 14 milioane de lei, din care 13 milioane reprezintă finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, iar un milion de lei este cofinanţarea Universităţii „Aurel Vlaicu”.

„Este o zi importantă pentru noi, fiindcă începem o lucrare care va creşte capacitatea de absorbţie a universităţii noastre. Am mizat mult în ultimii ani pe Facultatea de Design, care a şi devenit un reper zonal. Am pornit specializări noi, avem studenţi din alte judeţe şi din străinătate, de aceea căminul acesta este foarte necesar”, a declarat rectorul universităţii, Ramona Lile.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.  În acest an de studii, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad a pus la dispoziţia studenţilor 462 de locuri de cazare în două cămine. Tarifele includ zece mese şi sunt cuprinse între 170 şi 250 de lei pe lună, pentru locuri în camere cu patru sau două paturi. AGERPRES