camin2.jpgLa Universitatea de Vest Timişoara (UVT) s-a pus, luni, piatra de temelie a unui nou cămin studenţesc construit cu fonduri guvernamentale în valoare de aproape 68 de milioane de lei şi care va fi dat în folosinţă în anul 2016.

“Este un moment important pentru UVT, care contribuie la dezvoltarea centrului universitar timişorean şi subliniază importanţa pe care o acordăm studenţilor noştri. Am avut în vedere, întotdeauna, să le oferim cele mai bune condiţii de cazare şi de studio”, a declarat prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Capacitatea noului imobil studenţesc este de 222 de camere, care vor fi locuite de 660 de tineri. Condiţiile de cazare vor fi dintre cele mai moderne: 216 camere vor fi dotate cu trei paturi şi baie, 6 camere cu două paturi şi baie specială pentru persoane cu handicap locomotor.
Căminul va fi prevăzut cu spaţii comerciale pentru servicii specifice campusului universitar – magazin alimentar şi nealimentar, papetărie, salon de coafură, alimentaţie publică, dar şi camere şi spaţii destinate unor servicii complementare: prepararea şi servirea mesei, spălătorie, călcătorie şi evacuarea deşeurilor. La etajul VII va funcţiona o sală de lectură şi o sală de gimnastică. Universitatea de Vest Timişoara va avea, astfel, în patrimoniu 11 cămine studenţeşti.
În paralel, UVT continuă proiectul major de investiţii într-un nou campus universitar de peste 7 hectare, care se va cifra la circa 40 de milioane de euro şi care a prins contur în locul unei foste cazarme militare din centrul Timişoarei.

Aici s-au finalizat, deja, Centrul de Simulări Antreprenoriale şi Ringul Bursier, parte a unui proiect al Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, unic în zona de vest a ţării, dar şi 30 de Laboratoare de Ingineria Mediului, astfel că dotările din acest domeniu vor fi de cel mai ridicat rang din sud-estul Europei Centrale.
Noua structură va cuprinde şi patru noi cămine pentru studenţi, care vor asigura un plus de 930 de locuri în camere cu confort sporit, săli de cursuri moderne, dotate cu aparatură pentru cercetare, amfiteatre spaţioase, de câte 400 de locuri, o sală de sport cu 800 de locuri şi bazin de înot, un teatru în aer liber, un club al profesorilor, spaţii socio-culturale, precum şi o nouă piaţă pietonală, cu magazine, locuri de agrement şi parcări, Timişoara intrând, astfel, în rândul marilor oraşe cu o Piaţă a Universităţii. AGERPRES