Un nou colocviu international la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau

bacau_univ_alecsandri.jpgLa Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau au debutat lucrarile editiei a VIII-a a Colocviului international “Le plaisir de dire/d’ouir, le plaisir d’ecrire/de lire”, organizat de grupul de cercetare Espaces de la fiction, colectiv afiliat Centrului de cercetare al formelor discursive contemporane (Interstud) de la universitate.

“Tema din acest an, centrata, asa cum o sugereaza si titlul, pe placerea lecturii, a scrisului si a cuvântului rostit, se bucura de colaborarea unor reputati profesori si cercetatori de la Scoala Normala Superioara din Paris, Universitatea Paris 3, Universitatea Paul Valery, Montpellier 3, Institutului de Stiinte ale educatiei din Bucuresti, Scolii Normale de Limbi Straine a Universitatii Nationale din Ha Noi, Vietnam”, a explicat conf.univ.dr. Simina Mastacan.

Peste 20 de invitati de la aceste universitati vor prezenta reflectiile lor in domeniul limbii si literaturii franceze si francofone, al analizei discursului argumentativ, didactic, teatral.