usamv_cluj_mare.jpgBiroul ERASMUS+ din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează joi, 17 martie, de la ora 18.00, o seară specială dedicată interacţiunii şi experimentării în domeniul gastronomiei internaţionale şi al schimbului multicultural. Acest eveniment va avea loc la Club Agronomia, Calea Moţilor 78-80, şi va fi dedicat, în principal, studenţilor Erasmus+ din cadrul USAMV Cluj-Napoca, dar şi altor persoane interesate de noutatea şi diversitatea adusă prin participarea studenţilor străini la programul Erasmus+ din universitatea clujeană.

Anul acesta, pe lângă studenţii Erasmus+ Incoming, programul de Masterat European ERASMUS MUNDUS FOOD IDENTITY aduce la USAMV Cluj-Napoca 32 de studenţi din toate părţile lumii, într-un program ce are ca scop creşterea calităţii învăţământului superior prin programe de burse de studiu şi cooperarea academică între ţările Uniunii Europene şi restul lumii; acţiunile vizate sunt acelea ale înţelegerii şi îmbunătăţirii procesului de marketing al produsului alimentar local, tradiţional și regional.

Astfel, pe lângă studenţii “obişnuiţi” ai programului din Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Polonia etc., la acest eveniment vor participa, cu mostre de degustat specifice şi prezentări originale, şi ţări precum: SUA, Mexic, Columbia, Costa Rica, Africa de Sud, Ghana, Honduras, Ucraina, Siria, Bangladesh, Taiwan etc. Ca reprezentanţi ai României, voluntarii Erasmus+ vor pregăti mâncăruri tradiţionale româneşti, precum sarmale, mămăliguţă, platouri rustice, cozonac, plăcinte tradiționale, zacuscă şi altele.