danubius_onu.png

Delegaţii de Tineret ai României la Naţiunile Unite, sprijiniţi de Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Afacerilor Externe şi Universitatea “Danubius” din Galați, vor susţine Conferinţa naţională privind Programul Delegat de Tineret al României la ONU: “Viziunea diplomatică a tinerilor în contextul ONU”.

Evenimentul organizat de ELSA Galaţi începe sâmbătă, 24 mai, ora 14.00, în Aula Magna a Universităţii “Danubius” şi continuă duminică, 25 mai, la ora 10.00, Sala B2, cu atelierul de diplomaţie, susţinut de Dinu Gîndu, diplomat şi fost secretar al Ambasadei României la Buenos Aires.

În cadrul conferinţei, cei doi delegaţi, Eliza Chirilă şi Cosmin Chiriţă, aflaţi la jumătatea mandatului, vor prezenta perspectivele Programului, vor disemina activitatea lor de până acum şi ceea ce au realizat la New York, în cadrul deplasărilor la ONU şi vor lansa dezbateri cu tinerii participanţi pe tema problemelor cu care se confruntă, a priorităţilor pe care le au şi a posibilelor soluţii la care pot fi parte. Totodată, scopul evenimentului este de a discuta cu tinerii despre oportunităţile de implicare în procesul decizional, şi de a îi încuraja să devină facilitatori ai schimbărilor pe care şi le doresc.

De asemenea, în decursul zilei de 24 mai, Delegaţii de Tineret vor participa la diferite întâlniri cu lideri ai organizaţiilor studenţeşti şi de tineret (AIESEC, Education & Support Sphere, Liga Studenţilor, Asociţia Tinerilor Activi Civic, Centrul de Iniţiativă Comunitară), pe tema prioritizării tineretului pe agenda publică din România.

Pentru mai multe detalii despre Program şi mandatul Delegaţilor de Tineret, accesaţi pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/UNYDRo.