redpoint_logonou.jpgThe Red Point SA si Universitatea Valahia din Targoviste anunta inceperea proiectului de implementare a solutiei informatice University Management System (UMS), componenta dedicata managementului scolaritatii din cadrul platformei integrate Academis.

Proiectul vizeaza implementarea solutiei in cele opt facultati si doua departamente din cadrul universitatii (Invatamant la Distanta si Formare Continua, Pregatire a Personalului Didactic), precum si servicii de training si mentenanta.
Implementarea proiectului a demarat in luna august 2008 si va dura aproximativ 6 luni. Solutia software aleasa de Universitatea Valahia va urmari eficientizarea tuturor activitatilor de scolaritate prin imbunatatirea proceselor de lucru si optimizarea fluxurilor informationale.

University Management System va sustine principalele procese legate de scolaritate care se regasesc in universitate:

– Managementul modului de organizare academico-didactica a universitatii

– Procesul de admitere in universitate

– Managementul ciclului de viata al studentilor

– Gestiunea examenelor finale si actelor de studii aferente

– Gestiunea si monitorizarea din punct de vedere financiar a studentilor

– Gestiunea burselor

– Gestionarea si monitorizarea intregului proces de cazare al studentilor

– Generarea de rapoarte si analize la nivel agregat sau detaliat.

“Solutia va oferi un suport eficient pentru luarea deciziilor. Conducerea universitatii va avea acces rapid si usor la toate informatiile de care are nevoie, beneficiind de analize si rapoarte in timp real despre activitatile institutiei. Si de aceasta data, University Management System a fost capabil sa satisfaca cele mai exigente cerinte pentru asigurarea unui management modern, fiind solutia potrivita pentru Universitatea Valahia din Targoviste”, a declarat Marius Isac, Director Departament Educatie in cadrul The Red Point.

Solutia University Management System va avea pentru inceput 68 de utilizatori din toate departamentele universitatii (secretariat, conducere, social, financiar) si va mari vizibilitatea asupra tuturor operatiunilor din cadrul institutiei, permitand totodata un control mult mai bun asupra datelor. De asemenea, prin intermediul componentei Web, sistemul software integrat permite celor aproximativ 10,000 de studenti posibilitatea accesarii prin Internet sau Intranet a tuturor informatiilor legate de situatiile lor scolare si financiare.

ACADEMIS este o platforma integrata care asigura gestiunea completa si eficienta a resurselor din cadrul unei institutii de invatamant superior, prin automatizarea si optimizarea tuturor proceselor specifice. (www.academis.ro)

Platforma ACADEMIS cuprinde urmatoarele componente:

– University Management System – componenta de management academic

– SAP All-in-One ERP – componenta de management financiar

– AeL (Advanced Learning) – componenta de eLearning

– MAGNON Document Management System – componenta de management de documente si flux informational

The Red Point este o companie IT romaneasca, specializata in dezvoltarea solutiilor software, consultanta de business si consultanta in implementarea solutiilor software complexe. Principalele domenii de expertiza sunt Educatia (Invatamantul Superior) – www.theredpoint.ro/expertiza/educatie.html
, Infrastructura Transporturi (Cai Ferate), Consultanta in Afaceri si Sectorul Public. Informatii suplimentare pot fi obtinute de la adresa www.theredpoint.ro.