La Școala Gimnazială Butea, din județul Iași se va derula în perioada 2017-2020 un nou proiect finanțat de UE prin programele ERASMUS+. Titlul proiectului este „Lokalne skarby- dziel sie tym, co najlepsze” – „Local treasures” și are un buget de 27820.00 euro pentru implementarea proiectului în școală și pentru realizarea mobilităților. Partenerii sunt 4 școli din Uniunea Europeană: coordonatorul proiectului – Polonia și partenerii din Grecia, Letonia și Portugalia.
Proiectul își propune să creasca interesul pentru comunicare în limba engleză şi învăţare a limbilor partenerilor din proiect, să îmbunătăţească creativitatea şi motivaţia prin utilizarea TIC, să promoveze tradiţiile locale şi patrimoniul natural si cultural, să încurajeze implicarea personală a elevilor în cunoaşterea şi conservarea patrimoniului cultural, să îmbunătăţească competenţele-cheie, auto-încrederea elevilor, prin invatarea prin cooperare, să dezvolte un sentiment de cetăţenie europeană, să dezvolte abilităţi artistice, încurajeze participarea elevilor cu deficienţe de învăţare.
„În acest proiect vor participa la întâlnirile internationale atât profesorii cât și elevii. Vom promova învățarea profundă, colaborativă, bazată pe proiecte. Ne dorim să facem educație cu copii implicați și care se bucură de ceea ce învață. Implicându-se în activitățile organizate în cadrul celor patru cluburi Erasmus elevii cu siguranță vor devini mai responsabili pentru propria învățare și vor învață mai mult pentru că sunt implicați. Prin derularea activităților proiectului dorim să creștem nivelul competențelor lingvistice, de învățare, civice, interpersonale, interculturale si sociale și a celor de exprimare culturala”, spune coordonatorul proiectului, prof. Greta Predoi.
În perioada 19-23 martie 2018 vor fi găzduite 8 cadre didactice și 7 elevi din școlile partenere. Programul organizat în cadrul acestei mobilități transnaționale va cuprinde activități de prezentare a Școlii Gimnaziale Butea, a țării noastre, a tradițiilor locale și naționale, vizite de documentare la Castelul Bran , Iași și Miclăușeni.