Cu o activitate bogată sub egida programului Erasmus Plus și cu mai mult de 100 de acorduri de cooperare internaționale încheiate, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău participă la derularea unui proiect ce dorește să mărească șansele de integrare pe piața muncii a absolvenților de studii superioare cu dezabilități.

Proiectul, intitulat “LABOTRANS – Educational Potential of the Gamification Transmedia Learning in the Promotion of Soft Skills for the Labor Market Incorporation of Disabled People with University Degree”, contract nr. 2018-1-ES01-KA204-050430, finanțat de Agenția Erasmus din Spania, dezvoltă acum o platformă de instruire dedicată care, prin conținut și modul personalizat de interacțiune, adaptat fiecărui cursant, va determina creșterea capacității de angajare a utilizatorilor și integrarea mai rapidă a acestora în societate.

Proiectul este coordonat de Fundación Empresa Universidad de Alicante de la Comunidad Valenciana (FUNDEUN) și cuprinde parteneri din Spania, Grecia, Germania, România fiind reprezentată de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.