Un nou proiect Erasmus+ se apropie de finalizare la Colegiul Național “A.T.Laurian” Botoșani

laurian_bt.jpgÎn Colegiul Național “A.T.Laurian” Botoșani activitățile proiectului Erasmus+ KA1 “Acquisition of professional web programming skills for an earlier integration in the labor market” nr. ref. 2015-1-RO01-A102-014297, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, se apropie de final. Obiectivele proiectului, respectiv dobândirea de cunoștințe de programare web și de creare a unei firme de web design , dezvoltarea limbajului specializat IT și a competențelor transversale de dezvoltare personală și profesională sunt acum concretizate în rezultatele finale, website-uri care îndeplinesc nevoile de organizare și publicare a informațiilor utile din Colegiul Laurian .

Cei 24 de elevi participanți la stagiul de formare profesională în firma Alfatraining din Karlsruhe, Germania în perioada 7-25 martie 2016, au prezentat produsele finale ale proiectului în activități de diseminare desfășurate în licee botoșănene și la Casa Corpului Didactic. În perioada de stagiu, elevii au parcurs conținuturile teoretice și practice ale limbajului PHP și au creat situri web cu conținuturi educaționale, au participat, de asemenea la vizite în firme specializate de web design și au derulat activitățile culturale din program. Ei au obținut Certificate de mobilitate Europass care le atestă competențele obținute în timpul stagiului.

“În calitate de director al Colegiului Național A.T.Laurian, încurajez participarea elevilor la proiecte educative naționale și internaționale, deoarece implicarea în astfel de activități contribuie la însușirea unor noi cunoștințe, dobândirea unor noi abilități și elevii experimentează, în situații noi, frumusețea lucrului în echipă. Participarea elevilor Colegiului Laurian în proiectul Erasmus+ ‘Acquisition of professional web programming skills for an earlier integration in the labor market’ a adus un plusvaloare celor care se pregătesc în domeniul IT, deoarece, prin experiențele dobândite în timpul stagiului de formare în Germania, elevii vor moderniza/optimiza website-ul Colegiului. Acest lucru este deosebit de important, deoarece site-ul este util tuturor deopotrivă elevi, profesori, părinți și reprezintă cartea de vizită a Colegiului în comunitate”, a precizat Mihaela Liliana-Prăjinariu, director al Colegiului Național A.T.Laurian.

Site-ul proiectului este: http://www.phpinatl.org