euroscola.jpgPentru elevii Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, oraşul Strasbourg a devenit o destinaţie aproape obişnuită. Anul acesta, un echipaj de 24 de elevi şi doi profesori au participat la o nouă ediţie a Competiţiei Naţionale Euroscola, organizată de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi au câştigat… pentru a doua oară.

Rezultatele au fost anunţate de curând de organizatori şi Colegiul „Nicolae Titulescu” se numără din nou printre câştigători, după ce în urmă cu doi ani mai obţinuseră o dată această poziţie.

Competiţia Naţională Euroscola a fost organizată de Parlamentul European cu scopul de a familiariza elevii de liceu cu modul de funcţionare al instituţiilor europene şi premiul său constă într-o vizită la Strasbourg, la sediul Parlamentului European, unde elevii au ocazia pentru o zi să joace rolul euro-parlamentarilor, propunând şi votând moţiuni pe diverse teme. Pentru a-şi câştiga locul, liceele din întreaga ţară au fost invitate să realizeze câte un proiect privind protecţia mediului înconjurător, cetăţenia activă şi altele. Elevii din Pucioasa, îndrumaţi de profesorii Cezar Stanciu şi Gheorghe Stǎnescu, au realizat în vara acestui an un proiect pe tema protejării patrimoniului cultural, colectând obiecte etno-folclorice din satele de pe Valea superioară a Ialomiţei şi amenajând o expoziţie la Muzeul de Etnografie din Pucioasa. Expoziţia a fost inaugurată în luna septembrie, în prezenţa Primarului Oraşului Pucioasa. Munca lor nu a fost în zadar, ei fiind răsplătiţi cu promisa excursie la Strasbourg ce se va desfăşura pe 15 iunie 2012.