univ_cuza_is.jpgUniversitatea „Alexandru Ioan Cuza”, membra a Grupului Coimbra, va gazdui in perioada 13 – 16 noiembrie un workshop pe tema „Quality Culture and Excellence at Universities”, organizat la Iasi de Grupul Coimbra (Eastern Neighbouring Countries Task Force).

Prof. univ. Vasile Isan, rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, a afirmat ca la eveniment sunt asteptati aproximativ 40 de participanti din strainatate – rectori, prorectori de relatii internationale, prorectori responsabili cu asigurarea calitatii, precum si administratori universitari responsabili cu politicile de internationalizare, asigurarea calitatii si relatii internationale – din universitati membre ale Grupului Coimbra si din universitati partenere din tarile invecinate din Europa de Est (Rusia, CSI, Balcanii de Vest).

Fiecare universitate membra a Grupului a invitat cate unu, doi reprezentanti interesati de asigurarea calitatii din conducerea fiecarei universitati partenere. Astfel, sunt asteptati aproximativ 80 de participanti, din care 15 de la universitati membre ale Grupului Coimbra (Abo, Barcelona, Dublin, Geneva, Granada, Graz, Heidelberg, Iasi, Jena, Leuven, Turku), un reprezentant al Oficiului Grupului Coimbra din Bruxelles; 22 de invitati de la 14 universitati din Europa de Est, din care 10 sunt invitati de la universitati partenere ale UAIC din Republica Moldova si Ucraina, un expert al Comisiei Europene; un reprezentant al Agentiei pentru Asigurarea Calitatii din Scotia; membrii Consiliului de Asigurare a Calitatii din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

De asemenea, au mai fost invitati reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si cei ai universitatilor din Consortiul „Universitaria” (Universitatea Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca si Universitatea de Vest Timisoara).