studenti3.jpgUn număr de 14 tineri aparţinând comunităţii româneşti din Ungaria vor studia în România, începând din toamna acestui an, ca bursieri ai statului român, sau cu scutire de la plata taxelor şcolare, informează Florin Trandafir Vasiloni, consul general al României la Gyula.

Potrivit sursei citate, o comisie inter-ministerială alcătuită din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe a României, ai Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi ai Ministerului Educaţie şi Cercetării Ştiinţifice s-a aflat recent la Consulatul General al României din Gyula, Ungaria, pentru a face preselecţia candidaţilor de origine etnică română din Ungaria, care au aplicat pentru obţinerea de burse de studiu în România, burse finanţate de statul român.

Tinerii care au aplicat pentru burse de studiu în România au beneficiat de gratuitate din partea Consulatului General al României la Gyula în ceea ce priveşte legalizările şi traducerea actelor necesare întocmirii dosarelor de admitere.

Comisia a beneficiat de sprijinul Consulului general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni şi al Veronicăi Ionescu, reprezentant al Ambasadei României la Budapesta.
‘Pentru anul universitar 2016/2017, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat pentru etnicii români din Ungaria un număr de 25 de locuri, 6 cu bursă şi 19 locuri cu scutire de taxe şcolare pentru studii universitare de licenţă. Drept urmare, un număr de 14 tineri români din Ungaria, care au îndeplinit cumulativ condiţiile de înscriere, au depus dosarele în vederea admiterii la diverse facultăţi, la diferite instituţii de învăţământ superior din România’, a adăugat Florin Trandafir Vasiloni, consul general al României la Gyula.AGERPRES