elevi munte.jpgUn sfert din numărul total al taberelor şcolare şi centrelor de agrement din ţară aflate în administrarea Autorităţii Naţionale de Tineret şi Sport (ANTS) vor fi transferate în acest an în subordinea autorităţilor locale.

Vicepreşedintele ANTS, Szell Lorincz a declarat, miercuri, la Sfântu Gheorghe, că transferul se va face la solicitarea autorităţilor locale, printr-o Hotărâre de Guvern.

Lorincz a precizat că ANTS are în administrare 181 de tabere şcolare, dintre care 80 sunt modernizate, iar potrivit estimărilor sale,
o pătrime au fost solicitate şi vor trece, după caz, din domeniul public al statului în proprietatea consiliilor locale sau judeţene. Vicepreşedintele ANTS a mai spus că în proiectul de hotărâre ce va fi prezentat în scurt timp Guvernului spre aprobare se va specifica faptul că noii proprietari nu vor putea schimba destinaţia taberelor şcolare şi a centrelor de agrement timp de zece ani. Szell Lorincz apreciază că transferul se va finaliza în prima parte a acestui an.

BConsiliul Judeţean Covasna a solicitat toate cele cinci tabere şcolare existente în judeţ, aflate la Pădureni, Ozunca-Băi, Crasna, Comandău şi Zăbala. Tabăra de la Pădureni, care a beneficiat în ultimii ani de lucrări de investiţii finanţate din bugetul de stat, este una dintre cele mai moderne din ţară, însă celelalte patru au nevoie de lucrări serioase de reparaţii, unele dintre ele, cum ar fi cea din Crasna, aflându-se într-o stare avansată de degradare. AGERPRES