bacanu_mihai.jpgPe 13 mai preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România, Petre Mihai Băcanu, ziaristul care „s-a luat la trântă” cu regimul comunist, a fost invitat special de către Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Danubius”, la dezbaterea „Libertatea cuvântului – mit sau realitate?”, dezbatere în cadrul Conferinţei Internaţionale – „Integrarea Europeană – Realităţi şi Perspective”.

Petre Mihai Băcanu a fost asaltat de către studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării cu întrebări referitoare la cariera sa, la viaţa de după gratii a ziaristului, acesta fiind închis în 1988, pentru încercarea de a edita ziarul clandestin „România”.

Nu în ultimul rând, studenţii au fost curioşi să afle detalii despre soluţionarea speţei referitoare la libertatea cuvântului, Petre Mihai Băcanu învingând statul român în 2009, la CEDO. Studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării au fost foarte încântaţi de posibilitatea de a discuta cu una dintre marile personalităţi ale presei româneşti.