targ gaudeamus.jpgElevii şi studenţii din Bucureşti şi Constanţa vor putea lua parte în perioada 2-9 martie la „Săptămâna educaţiei în străinătate”, care va avea loc în cadrul proiectului „World Education” şi care va include trei târguri de universităţi, licee şi tabere de vară în alte ţări.
Târgul de universităţi din străinătate va avea loc în zilele de 2 şi 3 martie în Bucureşti, la Hotelul Hilton. De asemenea, în zilele de 8 şi 9 martie în Bucureşti va avea loc un târg de licee şi tabere de vară, tot la Hotelul Hilton. La Constanţa va fi organizat pe data de 7 martie un târg de universităţi, licee şi tabere de vară în străinătate, la Hotelul Ibis.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului vor sosi în ţară experţi de renume din peste 60 de instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Italia şi alte ţări. În cadrul târgurilor vor avea loc sesiuni de „On Spot Addmission” – „Admitere pe loc” pentru cei interesaţi de studii universitare în Olanda şi Danemarca, precum şi sesiuni de admitere pentru locurile rămase disponibile în Marea Britanie pentru anul universitar 2013.

Vizitatorii vor beneficia de consultanţă educaţională gratuită despre unde, ce şi cu ce buget pot studia în străinătate. Astfel, cei interesaţi vor primi informaţii cu privire la ofertele de tabere de limbi străine în străinătate, precum şi oportunităţile de continuare a studiilor de licenţă şi master la universităţi de elită din Europa. Târgurile sunt destinate tuturor elevilor, studenţilor şi familiilor acestora, care sunt interesaţi sau au decis deja să-şi continue studiile în străinătate.

Proiectul este coordonat de compania internaţională „Integral Group”, care are o experienţă de 20 de ani în servicii de consultanţă educaţională în străinătate şi care sprijină anual peste 20.000 de candidaţi din Europa de Est să beneficieze de educaţie de calitate în instituţii de învăţământ din străinătate. Cei interesaţi pot participa la eveniment în urma unei înregistrări pe loc sau online pe site-ul dedicat www.worldeducation.ro.