Unele şcoli din Vrancea reabilitate au fost închise din lipsă de elevi

elevi_mici.jpgMinisterul Educaţiei a decis închiderea a cinci unităţi de învăţământ cu clasele I-IV, reabilitate pe sume considerabile, între anii 2006-2009, ca urmare a lipsei elevilor. Spre exemplu, în comuna Andreiaşu, statul a investit în lucrări de reabilitare suma de 195.000 lei deşi acolo mai erau doar 7 elevi.

Le fel, la şcoala din Găloieşti, comuna Dumitreşti, au fost investiţi 98.000 lei deşi învăţau 10 elevi iar situaţii similare au fost la şcolile din Ghimiceşti, Crucea de Susu şi Dumbrava.

Chiar oficialii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea critică maniera incoerentă în care s-au acordat fonduri pentru reabilitarea acestor unităţi şcolare. ‘Finanţările care s-au acordat acestor unităţi de învăţământ sunt nefondate, autorităţile contractante mai exact, primăriile în acest caz, nu au realizat în prealabil un studiu al dinamicii demografice. Nu s-a făcut corect fundamentarea. Trebuia să se pornească de la studiul dinamicii demografice’, a arătat Stan Rogoz, inspector şcolar general al ISJ Vrancea. AGERPRES