zsigmond barna pal.jpgConsulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal, a declarat vineri la Târgu Mureş, după întrevederea avută cu conducerea municipalităţii, că statul ungar doreşte participarea Universităţii Sapientia la realizarea Centrului de Excelenţă în Cercetare pentru realizarea căruia a fost semnat Memorandumul de Înţelegere cu IBM.

„A fost o vizită de curtoazie în Târgu Mureş, care pentru mine este un cadru cunoscut, întrucât m-am născut în Târgu Mureş şi am plecat acum 20 de ani. În discuţii am amintit nişte teme care pot fi comune. Eu cred că Proiectul IBM este foarte important pentru oraşul Târgu Mureş, pentru zonă şi judeţ. Am fost încântat de acest proiect. Am afirmat că printre alte universităţi şi Universitatea Sapientia, după cum am înţeles, poate fi implicată în acest proiect, care este foarte bun şi foarte important pentru această universitate”, a afirmat consulul.

Zsigmond Barna Pal a precizat că Universitatea Sapientia este finanţată de Ungaria şi că secţia de IT a acestei universităţi poate participa la acest proiect. „Pentru noi aceasta este linia principală de colaborare în acest proiect”, a subliniat el.


Viceprimarul Sandor Csegzi a arătat, la rândul său, că în timpul întrevederii cu consulul ungar s-a discutat despre perspectivele municipiului Târgu Mureş ‘în ideea de a avea un ajutor în domnul consul în crearea de relaţii fructuoase atât culturale, cât şi economice în viitor, în perspectiva Oraşului Digital’. Edilul a arătat că este posibil ca în realizarea proiectului „Târgu Mureş – Oraş Digital” municipalitatea să ceară sprijinul Sectorului 11 din Budapesta, cu care există o relaţie de înfrăţire şi care deţine un parc tehnologic de acest gen, care funcţionează de peste 10 ani. AGERPRES