elevi uniforma.jpgUniforma şcolară ar putea deveni obligatorie din toamna acestui an, potrivit unui proiect de lege lansat, miercuri, în dezbatere publică de deputatul PDL Cezar Preda.

”Sper ca din toamna acestui an uniforma şcolară să fie obligatorie, cu diferenţele de rigoare de la şcoală la şcoală. Totodată, am primit confirmarea ministrului Finanţelor că elevii cu burse sociale vor beneficia de sprijin financiar pentru a-şi achiziţiona uniforme”, a declarat, miercuri, Cezar Preda.

Democrat liberalul a mai prezentat, în cadrul unei întâlniri desfăşurată miercuri la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, alte trei iniţiative legislative privind procesul de învăţământ. Primul proiect vizează interzicerea accesului minorilor în spaţiile publice de duminică până joi, după ora 21, iar alte două proiecte privesc mărirea autonomiei şcolare în gestionarea programelor guvernamentale ”Mărul, cornul şi laptele”. La întâlnire au participat peste 400 de elevi, cadre didactice şi directori de şcoli.


Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, prof. Ion Neacşu l-a acuzat pe parlamentarul democrat liberal că partidele aflate la putere au început campania electorală şi consideră că ‘mult mai importante ar fi dezbaterile unor probleme cum ar fi reducerea numărului de ore prin noua lege a învăţământului care va conduce la dispariţia a 17.000-18.000 de posturi’. Deputatul democrat liberal a declarat că cele patru proiecte de lege conexe legii învăţământului vor fi dezbătute în întreaga ţară timp de o lună. AGERPRES